joi, 28 februarie 2013

Andreea Măntăluţă şi Dan Lucian Hanciuc, Miss şi Mister Preuniversitaria Colegiul economic "Octav Onicescu" Botoşani

Detalii, pe http://botosaninews.ro/133544/general/top-stiri/vezi-castigatorii-miss-mister-preuniversitaria-la-colegiul-economic/

luni, 25 februarie 2013

Olimpicii nimănui

Foto> www.antena3.ro
Am luat aur la Olimpiada Internaţională de Mate!!! Aşa, şi?!
Sunt vreo şase. Cinci băieţi si-o fată. Doi dintre ei au benoacle. "Feţe de tocilari", aşa gîndeşte lumea despre ei! Plus vreo doi-trei profesori, dintr-ăia de au 15-şpe milioane de lei vechi si halesc conserve în deplasările peste graniţă, ca să pună deoparte diurna şi s-o utilizeze la "trei stele", ultra-all inclusive, în Grecia, alături de soţia sa, o "mîhnită" de profă de biologie.
La aeroport nu-i bagă nimeni în seamă, dar deasupra capului, unul dintre dascăli ţine o tăblie pe care scrie:"România". Aeroportul se întrebă: "Ce e, mă, cu amărîţii ăştia?" Au nişte tricouri galbene pe ei, iar la gît le atîrnă medalii. La unii, de aur. "Dacă sînt sportivi, de ce nu e ciorchinele de camere TV pe ei?" continuă întrebările. Aaaa, uite, au şi-un steag. Un tricolor! Cînd îl afişează, o fac cu mîndrie. "Bă, esti nebun?! Ăştia chiar mai cred în chestia asta cu reprezentarea cu cinste a ţării, cu... Cine sînt?" Da, chiar aşa, cine sînt de nu-i bagă nimeni în seamă, în afară de rude?
1. Omer Cerrahoglu - Primul cu benoacle. Clasa a XI-a, vine din Maramu', din Baia Mare. Avea 14 ani cand cucerea prima medalie de aur, la Bremen , Germania , în 2009. N-a vrut să dezamăgească, aşa că acum a venit tot cu cel mai preţios metal la gît.
2.Radu Bumbăcea - Fără benoacle. A luat - culmea nesimţirii! - BAC-ul, la "Tudor Vianu", in Bucureşti. Aur la Amsterdam şi în Kazahstan. Adoră literatura, ştiinţele si-a fost, deja, acceptat la Cambridge . Pentru cei care n-au timp să caute pe Google, băieţii de aici au pornit la drum Universitatea în 1209, cam pe vremea cînd noi ne apucam de cnezate si voievodate..
3.Ioana Tamaş - la 18 ani a primit premiu pentru întreaga activitate. Singura fată din lot - fără nici o legătură cu fotbalistul! De cînd era în şcoala generală, la Nr. 79, rupea pe matematică. În primăvară a primit premiul "Laurenţiu Panaitopol" pentru întreaga activitate de olimpic pe parcursul şcolii! "Poftiiiim???!!! N-are nici 20-j de ani şi primeşte diplome pentru "întreaga activitate"?! A, şi ea are benoacle. Unii poartă ochelari din cauza jocurilor pe calculator sau Wii. Ei, pentru c-au citit prea multe cărţi.
4.Tavi Drăgoi - E pasionat de chitară, informatică şi electronică. A luat doar "argint", dar a fost acceptat, deja, la Harvard! Completare. "Harvard" desemnează o Universitate din SUA, fondată la 1636, cu 140 înainte ca americanii să se pună pe făurit state. Pur statistic, pe aici au trecut 75 de omuleţi care au luat premiul Nobel la diferite discipline!
5.Alt benoclist, Fane (Ştefan) Spătaru, from Alexandria - atenţie, Alexandria de Teleorman, nu de Egipt! S-a"încălzit" pe plan local, la Balcaniada din Turcia, de unde a venit cu aur.
Acum a coborît o treaptă, a luat doar argint, dar e mezinul trupei, are şanse.
6. Fane (Ştefan) Ivanovici - Vine din Bacău . Cei mai buni prieteni ai lui? Newton, L'Hospital, Gauss...
7. Radu Gologan - e coordonatorul. Prof în Poli, în Bucuresti. 10 ani ca preşedinte al Comisiei Naţionale a Olimpiadei de Matematică.40 de articole de cercetare, peste 30 didactice, cărţi, bla-bla-bla. Le-a vorbit unor studenţi din Rusia, Franţa, SUA, Germania.
În concluzie, nişte tocilari! Iată Delegatia României participantă la Olimpiada Internaţională de Matematică. Locul 1 pe Europa şi locul 10 în lume (din 100 de ţări, într-un clasament neoficial). Două medalii de aur luate în Argentina , la Mar del Plata, la cea de-a 53-a ediţie. Pe cine interesează, însă, o astfel de ştire? În ţară avem 120.000 de nebacalaureaţi. "Pacyno" se dă cu gel cînd merge să afle rezultatele la BAC. La Iaşi , de trei ani, la acelaşi liceu, NIMENI n-a luat examenul. Iar noi vorbim despre nişte puşti de 16-18 ani care uimesc lumea! Gata, şi aşa povestea e cam lungă...
Apropo, aţi aflat că nea Gigi (asta vara) s-a suit pe maşină şi-a dirijat circulaţia, la trei dimineaţa, în Mamaia? Sau ca Salam si Adrian Copilu' Minune au mai multi fani (si ai multi bani) decat aveau George Enescu, Eminescu si Brancusi, la un loc?!
'BRAVOS NATIUNE, HALAL POPOR ! PRIVITI EROIC LA TELEVIZOR!''
(Text care circula via e-mail...)

Dragobete 2013 la Botoşani

Muzeul de etnografie din Botosani, cu sediul in Casa Ventura, a gazduit duminica, de Dragobete, primul proiect educational-cultural-artistic. Manifestarea organizata de Asociatia culturala Vis de Artist in parteneriat cu Muzeul Judetean Botosani si inclusa in programul "Intalnirea de astazi", editia a XXXII-a, s-a intitulat "Cui nu-i place dragostea?" si a avut ca scop promovarea tinerilor pasionati de muzica, poezie si teatru. Intr-un cadru bine ales, in incaperea in care se afla alaiul de nunta, s-au derulat frumoase momente artistice coordonate de profesorii Catalina Constantinovici, coordonatoarea proiectului, Rozalia Groza, Florin Ciobanu. 
Au participat adolescenti si tineri din Botosani, Prajeni, Saveni, Dorohoi, Vlasinesti: Alexandra Mihalache, Silviu Murariu, Marius Surdu, Andrada Tizu, Georgiana Jascanu, Cosmin Mariciuc, Marius Danalache, Ana Maria Gibu, Vlad Bejenariu, Andrei Miron, Bianca Nitu, Stefan Loghin, Paul Ivan, Ramona Bizbac, Claudia Acasandrei, Ioana Popovici, Ana Raus, Diana Aioanei, Alexandra Benea, Robert Vanzariuc, Alexandra Mandraburca si invitatii lor: Alexandra, Florentina, Andra, Georgiana. Povestea zilei de Dragobete a fost dezvaluita de catre domnul Ionut Vaculisteanu, de la Muzeul de etnografie. 

Actiunea a fost realizata pe tema dragostei si a inclus poezii semnate de Ana Blandiana, Adrian Paunescu, Mihai Eminescu, George Sovu, melodii din zone muzicale variate: folk, jazz, pop si rock, dar si creatii muzicale si literare proprii, precum "Imi cant dragostea in poezie" (Ana Maria Gibu) sau "Ochii tai de ciocolata" (Silviu Murariu),  momentele artistice fiind sustinute cu mari emotii. "Momentul muzical" i-a provocat pe cei prezenti sa recunoasca poetul versurilor cantate de formatia "Mondial": "Inima - ciutura sparta/Cui mai duci apa la poarta/Daca nimeni nu mai trece/Sa-ti soarba din apa rece/Apa buna de descantec/De la ochi pana la pantec?...", simbolul iubirii fiind primit de catre dna Rozalia Groza, cea care l-a identificat pe Ion Minulescu ca fiind raspunzator de "Romanta inimii".

duminică, 17 februarie 2013

Rezultate la Olimpiada Nationala a Sportului Scolar, sectiunea sah, etapa municipală – Botoşani


Sambata 16 februarie 2013 in cantina Colegiului National "A.T.Laurian" Botosani s-a desfasurat etapa municipala a O.N.S.S. sectiunea sah. Competitia a reunit 55 elevi proveniti de la scoli generale si licee din municipiul Botosani, castigatori ai etapelor pe scoala. Turneul s-a desfasurat pe 4 categorii : gimnaziu fete, gimnaziu baieti, licee fete, licee baieti. Actiunea a avut loc sub egida M.E.N. prin  I.S.J.Botosani sub indrumarea inspectorului de specialitate prof. Gabriel Hartie si a fost arbitrata de prof. Elena Alecsa de la C.N."A.T.Laurian si prof. Silvia Diaconu de la Palatul Copiilor.
Rezultate obtinute:
GIMNAZIU fete
Locul I: Zoitanu Irina - Scoala gimnaziala nr.10 (prof.Marius Iacob);
Locul II Feghiu Alexandra - Scoala gimnaziala nr.17 (prof. Gh. Agache);
Şocul III Pintea Andreea - Scoala gimnaziala nr.17 (prof. Gh. Agache);
GIMNAZIU baieti
Locul I Romario Stoian - Liceul teoretic "N. Iorga" (prof. Liviu Caslariu);
Locul II Alexandru Andrei Bresug - C.N."M. Eminescu" (prof. Constantin Lohan),
Locul III Cosmin Cotovanu C.N."A.T.Laurian" (prof. Elena Alecsa),
Mentiune Stefan Botez -C.N. "M.Eminescu" (prof. Constantin Lohan);
LICEE fete
Locul I: Stefania Popovici C.N. "A.T.Laurian" (prof. Elena Alecsa);
Locul II: Tamara Diaconita - C.N. "A.T.Laurian" (prof. Elena Alecsa);
Locul III Bianca Cosmina Pasparan C.N. "A.T.Laurian" (prof. Elena Alecsa);
Mentiune: Geanina Axinte - C.N. "A.T.Laurian" (prof. Elena Alecsa);
LICEE baieti
Locul I Razvan Melinte C.N. "A.T.Laurian" (prof Elena Alecsa);
Locul II Cezar Botez - C.N. "M.Eminescu" (prof. Mirela Maftei),
Locul III Dan Leonte - C.N."M.Eminescu" (prof. Constantin Lohan);
Mentiune Marian Amititicai - C.N. "A.T.Laurian" (prof. Elena Alecsa).
Etapa judeteana va avea loc pe data de 3 martie 2013, incepand cu orele 9,00 la C.N."A.T.Laurian".
Comunicat de presă

Concurs „de Mărţişor” la Dorohoi

Foto: www.tkinter.smig.net

Liceul Tehnologic Special „Ion Pillat" Dorohoi, jud. Botoşani vă invită să participaţi la Concursul Interjudeţean „Mărţişorul, dar al primăverii !" Ediţia a III-a, concurs înscris în CAEN - 2013. Lucrările (mărţişoare, felicitări, pictură, grafică - desen, colaj) se trimit până la data de 25 .02.2013 

sâmbătă, 9 februarie 2013

20 de ţări într-o singură zi, la Global Village


AIESEC București, în parteneriat cu Palatul Național al Copiilor, va lansa cea de-a VII-a ediție a evenimentului Global Village, în data de 24 februarie, în incinta Palatului Național al Copiilor, eveniment cultural ce adună oameni și culturi din toate colțurile lumii.
Persoane de toate vârstele sunt așteptate, în intervalul orar 12:00-18:00, pentru a ”vizita” într-o singură zi, mai bine de 20 de țări: Brazilia, Regatul Maroc, Japonia, Coreea de Sud, Indonezia, Egipt, China, Taiwan, Nigeria, Madagascar, Vietnam, Peru, Pakistan, Kazakhstan, Emiratele Arabe Unite. Muzica, dansul și degustările tradiționale vă vor încanta simțurile pe parcursul unei zile întregi de sărbătoare. De asemenea, veți găsi standuri cu obiecte tradiționale și workshop-uri, unde veți avea ocazia să probați costume sau să învățați să scrieți în coreeană.
Un alt punct de interes vor fi studenții internaționali veniti în cadrul proiectelor “C.H.A.N.G.E”, “GROW”, “Make it green, make it count!” desfășurate de AIESEC București. Vor exista surprize și premii pentru participanții care se vor înscrie la tombola din cadrul evenimentului, unul dintre premii fiind o excursie oferită de Agenția de turism Seta Travel!
Cu o zi înainte de eveniment, pe 23 februarie, bucureștenii (și nu numai) vor avea ocazia să participe la un Treasure Hunt cultural. Pentru înscrieri, click aici.
Intrarea la Treasure Hunt, dar și la eveniment este gratuită pentru toți participanții.
Mulțumim ambasadelor și consulatelor care ne sprijină! Pentru mai multe informații, accesați Global Village.
*AIESEC este cea mai mare organizație non-guvernamentală pentru tineri din întreaga lume. Prezentă în peste 113 țări și teritorii, cu mai bine de 60.000 membrii, AIESEC are o experiență de 64 de ani în dezvoltarea personală și profesională a tinerilor. AIESEC București a fost primul ONG activ din România, începând cu martie 1990. Organizația oferă tinerilor o experiență de dezvoltare integrală bazată pe oportunități de leadership, posibilități de schimb de experiență internaţională, de participare la conferințe, platforme virtuale și activități de învățare în cadrul unui mediu internațional.

miercuri, 6 februarie 2013

Încep înscrierile pentru Festivalul AmFiTeatru 2013

Pe baza invitaţiei primită, în etapa de preselecţie, coordonatorii trupelor vor trimite fișa de concurs și înregistrarea spectacolului(minim 20 minute), până în ziua de 15 martie 2013 (data poștei), pe adresa Asociația Culturală Amfiteatru-2006, str. Teatrului nr.5, cod 710238 Botoșani
Regulamentul & fi
șa de concurs le gasiți pe:http://amfiteatrubt.ro/regulament.html
Alte informa
ții, detalii activitate, foto, recomandări spectacole, info-fest, cronici, ştiri, vei găsi aici:https://www.facebook.com/AmFiTeatru
https://www.facebook.com/asociatia.amfiteatru