marți, 10 decembrie 2013

Cei mai buni sportivi botoşăneni din 2013 premiaţi la Uvertura Mall

Direcția Județeană pentru Sport şi Tineret Botoşani organizează vineri, 13 decembrie, de la 18:00, premierea celor mai buni sportivi ai județului Botosani din anul 2013, în colaborare cu Uvertura Mall. Această gală este un eveniment de tradiție prin care onorăm munca depusă de sportivi, antrenori, conducători de cluburi şi organizații sportive, părinți, susținători şi simpatizanți implicați în fenomenul sportiv botoșănean .
Anul ce stă să plece a fost în ciuda vicisitudinilor economice unul foarte bun pentru mi
șcarea sportivă botoșăneană, amintind aici doar de performanţele unice ale halterofililor, calificarea echipei de fotbal în Liga Națională, titlurile naționale aduse de atleți, luptători, baseball-iști şi voleibaliste, motive pentru care toţi acești sportivi merită din plin recunoașterea şi admirația noastră.
Îi a
șteptăm pe toți cei care apreciază fenomenul sportiv să fie alături de cei care trudesc din greu obținând rezultate pentru judeţul nostru. Putem împreună să le oferim susținerea şi respectul nostru vineri, 13 decembrie, de la ora 18:00, la Uvertura Mall.

Miss Moldova 2013 la Uvertura Mall

Pe 14 Decembrie 2013, la Uvertura Mall, de la ora 18:00, Moldova îşi alege regina. În deja frumoasa atmosferă a Crăciunului, stabilim capitala femeilor frumoase din toată Moldova la Botoşani.
Miss Moldova este marcă înregistrată Miss Tv iar evenimentulpresupune multe titluri, premii, invitaţi speciali, VIP- uri şi arti
ști de marcă. Momentele artistice vor culmina cu spectacolul live asigurat de Mirel Manea Orchestra.
Miss TV România va acorda 11 titluri, o dată cu acestea oferind tuturor celor premiate deplasări la Bucure
ști pentru ședințe foto si participări la evenimente marca Miss TV. Direcția Județeană pentru Sport şi Tineret Botoșani va acorda sejururi de o săptămână la Sinaia, respectiv Costinești primelor clasate. Magazinul Vertigo şi cafeneaua Sofie’s Cafe din Uvertura Mall vor acorda premii importante concurentelor care se vor remarca atât prin frumusețe, eleganţă cât şi prin atitudine. Parteneri vor fi şi Confex Botoşani care va asigura costumația prezentatorului şi va contribui la fondul de premiere, „La Negustori Pub” şi cabinetul stomatologic Dr. Zorilă Alexandru.
Petrecerea de după eveniment va avea loc în noul club Chicago Cash de la etajul 4 al mall-ului. Petrecerea Miss Moldova 2013 va deschide astfel seria fabuloasă de evenimente din Chicago Cash Botoşani, serie din care fac parte concertul live al lui Connect-R şi show-ul Partydului Kiss FM.

duminică, 1 decembrie 2013

Lungul drum al zilei către noapte pentru pieţarii de lângă noi...


De câte ori ne gândim la sărăcia îndurată de mulți oameni, în zilele de astăzi, ne abatem de la modul în care aceștia încearcă din răsputeri să-și susțină familia și să-și mențină un trai decent și trasăm direct o linie reprezentată de negativism, în care societatea are principala vină. Niciodată nu este bine să judecăm pe cei din jur, căci fiecare face eforturi pentru a mai urca o treaptă.  Un astfel de exemplu, împletit cu modestie profundă, ne-o dau oamenii din piețe, care îndură vântul și gerul iernii, ploile toamnei sau căldura insuportabilă din timpul verii, pe lângă pretențiile clienților și amărăciunea zilelor.
Dacă pentru unii oameni o zi de sâmbătă înseamnă relaxarea după o săptămână de activitate, pentru  oamenii care își câștigă existența vânzând în piață reprezintă o zi în care se trezesc cu noaptea-n cap, când luna încă veghează și își pregătesc mărfurile gata de pus pe tarabe, spre vânzare.
Orele ce urmează a fi îndurate sunt numărate pe ceas prin statul în picioare și atragerea clienților, dar munca reprezintă satisfacția lor sufletească. Când se apropie vreun doritor de produse proaspete, omul nostru nu vrea decât să-i satisfacă dorințele. Ar vrea să mai lase câțiva bănuți din preț, dar...el cu ce sa mai rămână? Speranța că azi va fi mai bine decât ieri și mâine poate chiar mai bine îl încăpătânează pe vânzător să nu se piardă cu firea sau să-și plângă de milă. Știe că Dumnezeu le rânduiește pe toate și împarte fiecăruia cât poate duce. Credința lor îi face atât de sinceri și onești. Știu că nu au nimic în plus de câștigat dacă ar incerca să mintă cu privire la preț și cantitate. 

Clienții matinali se pierd în aglomerația dimineții de sâmbătă. Apar alții după câteva zeci de minute. Totul decurge parcă după același tipar - se uită după cel mai bun preț, analizează rând pe rând tarabele cu produse în căutarea calității, încearcă să negocieze prețul. Dacă se reușește o negociere favorabilă, se observă satisfacția printr-un zâmbet subtil pe fața clientului, în timp ce vânzătorul înclină capul, mulțumit că și-a vândut marfa...
Mai retrași, câțiva bătrâni așteaptă să vândă o sticlă cu lapte, o găină, câteva kilograme de ceapă și câteva legături de pătrunjel.  Figurile lor pe care se citesc anii trecuți te induioșează. Cer să li se cumpere acele puține  produse cu care au străbătut atâta drum pentru a câștiga și ei câțiva bănuți pentru medicamente sau pentru a-și completa venitul modest. Am vrea să trecem pe lângă ei deseori nepăsători, dar ochii se ațintesc asupra lor, gândindu-ne că ar putea fi bunicii noștri și îi privim, lung, cu duioșie...
Tumultul continuă, treptat,  până pe la orele după amiezei. Chiar dacă lăzile cu produse s-au golit, de pe tarabe s-au cam vândut legumele și fructele sau clienții s-au repezit la casele lor, agitația din sufletele vânzătorilor nu s-a sfârșit. Știu că mâine îi așteaptă o zi la fel de încărcată, în care trebuie să se trezească la aceeași oră și să înfrunte greutățile ce par să nu se sfârșească.
Ziua se termină cu aceeași speranță la toți” Doamne-ajută să fie mâine mai bine !”. 
Raisa Ripiceanu, Colegiul national A.T. Laurian

luni, 18 noiembrie 2013

Săptămâna Educației Globale la Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Gheorghe” Botoșani

În perioada 16-24 noiembrie 2013 se desfășoară a 15-a ediție a Săptămânii Educației Globale, program facilitat de Centrul Nord-Sud al Consiliului Europei. Tema din acest an este :„Adoptă un stil de viață durabil”/„Go for a sustenable life style”.
Seminarul  Teologic Ortodox  „Sf. Gheorghe” Botoșani a inițiat , în acest sens, un parteneriat cu Colegiul Național  „Mihai Eminescu”  în cadrul căruia  vor desfășura, în fiecare zi a acestei săptămâni, activități care vizează tema propusă.
Inițiatorii proiectului, cadre didactice de la cele două unități de învățământ – prof. Marius Râznic, prof. Loredana Ciobanu , prof. Corina Țifrea și prof. Crina Ștefan au încercat o abordare mai deosebită a temei din acest an valorificând aspectele atât aspectele vieții materiale cât și cele ale vieții spirituale pe care le presupune stilul de viață durabilă.
Stilul de viață durabil nu se rezumă doar în a nu fuma, a nu consuma alcool sau droguri , stilul de viață durabil presupune, în primul rând, echilibru, armonie interioară ,formarea unei percepții superioare a vieții prin preluarea unor modele pozitive de viață din lectură , din trăirea spirituală  și din comunicarea cu cei care au adoptat un altfel de mod de a trăi.
Programul propus de organizatori cuprinde:
Luni, 18 noiembrie 2013 la ora 13,00  Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Botoşani a găzduit în sala multimedia  activitatea:  Viaţa  - o abordare interdisciplinară (stilul de viaţă durabil în viziunea unui biolog, chimist, filosof, om de litere, teolog); Stilul de viaţă durabil în perspectivă istorică (Grecia şi Roma antică, Evul Mediu, „secolul luminilor”, perioada romantică, perioada interbelică);
Marți , 19 noiembrie 2013 ora 12.00 la Biblioteca de Limbi străine  se va desfășura activitatea Credinţa şi lectura o altă dimensiune a stilului de viaţă durabil   care va avea ca invitați pe poeta Maria Baciu și pe pr. prof. Grigore Diaconu,
Miercuri, 20 noiembrie, ora 11, la Colegiul Național „Mihai Eminescu” d-l Axinciuc Vlad de la Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Botoșani va realiza o sesiune de informare cu tema :O viaţă sănătoasă  – condiţie fundamentală pentru un stil de viaţă durabil;
Joi, 21 noiembrie ora 11 la Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Gheorghe” Botoșani  d-na Hîrtopeanu Mihaela – profesor psiholog şi inspector din cadrul AJOFM Botoşani va organiza o dezbatere cu tema: Stilul de viaţă durabil privit prin  prisma inserţiei absolvenţilor pe piaţa muncii;
Vineri, 22 noiembrie ora 13 d-na prof. Laura Tocariu de la Muzeul etnografic Botoşani va susține activitățile:  Stilul tradiţional de viaţă versus stilul de viaţă contemporan; Stilul de viaţă durabil şi progresul tehnic; Conceptul noilor modele de bunăstare.

marți, 12 noiembrie 2013

Lecţii de jurnalism pentru adolescenţii din Bălţi şi din Botoşani

Gina Poenaru si Carmen Moraru
În debutul lunii noiembrie, la Botoşani dar şi în alte localităţi ale judeţului care respiră istorie şi cultură a prins viaţă o mini-tabără de jurnalism în organizarea Asociaţiei „Floare albastră” Botoşani. Proiectul ce a stat la baza a patru zile antrenante şi pline de diversitate a fost finanţat de Consiliul Judeţean Botoşani şi de asociaţia culturală botoşăneană ce l-a iniţiat, el având la bază un parteneriat cu AIESEC Bălţi.
Zilele de tabără nu au semănat una cu alta, cele petrecute fiind prilej de „a da mâna cu ineditul şi cunoaşterea” pentru şapte studenţi de la Universitatea „Alecu Russo” din Bălţi, precum şi pentru doi tineri de la licee botoşănene. Adolescenţii au participat la dezbateri despre tot ce ţine de lumea radioului, moderator fiind Gina Poenaru, corespondent la Radio România Actualităţi. Discuţiile au avut drept final şi o ieşire în eter, cele mai interesante idei regăsindu-se în reportajul realizat de Gina Poenaru şi difuzat la postul naţional de radio. O istorie a presei scrise botoşănene a fost prezentată de jurnalistul Dumitru Ivan - veteran al ziariştilor botoşăneni, incursiunea domniei sale în trecut fiind primită cu aplauze de către adolescenţi.
In studioul Tele M Botosani, impreuna cu Sorin Andronache
Un interes major a trezit, în rândul participanţilor la tabără, incursiunea în tainele unui studio de televiziune – Tele M Botoşani. Ziariştii şi tehnicienii postului de televiziune le-au dezvăluit secrete picante ale meseriei lor, studenţii şi liceeni având ocazia să participe la prezentarea ştirilor de seară în direct, dar şi să discute ca între prieteni cu prezentatorul lor, Sorin Andronache. Finalul serii a fost dat de prezenţa în direct a tinerilor la Emisiunea „Taverna”, moderată de Cristian Costăchel.
Acasa, la Mihai Eminescu
În răstimpul petrecut de adolescenţii din Bălţi la Botoşani, au fost organizate şi două excursii în judeţ. În prima dintre ele tinerii au fost „acasă la Eminescu”, la Ipoteşti, la „lacul codrilor albastru” şi la Casa memorială a lui George Enescu la Liveni. A doua zi, pe o vreme superbă, ei s-au recules la Mănăstirile Vorona şi Sihăstria Voronei. 
Moment de reculegere, la Manastirea Vorona
Nici municipiul Botoşani nu a rămas o necunoscută pentru participanţii la tabăra de jurnalism, adolescenţii vizitând Centrul Vechi, Parcul „Mihai Eminescu”, alte locuri pe unde şi-au purtat paşii fiind Galeriile de artă „Ştefan Luchian”, Centrul intercultural – unde au admirat expoziţia pictorului Victor Foca, de real interes pentru ei fiind incursiunea în librăriile oraşului. 
Intalnire, absolut intamplatoare, cu ziaristul Dumitru Ignat
Punctul final al celor petrecute ar fi cuvintele lui Matei Zvanciuc, elev la Colegiul A.T. Laurian Botoşani. Privind, lung, după maşinile cu care plecau studenţii din Bălţi, a întrebat, retoric: „Şi acum, eu ce fac cu viaţa mea?”. Întrebare ce ar trebui să ne pună pe gânduri, fiind evident că adolescenţii zilelor noastre resimt nevoia de inedit, de comunicare, ieşirea din rutină fiind esenţială pentru ei, ca pentru noi toţi, de altfel.
Carmen Moraru
Un zambet larg, in padurea Voronei...

miercuri, 18 septembrie 2013

Deschidere de an şcolar la Seminarul Teologic Botoşani

Sosirea toamnei aduce cu sine deopotrivă și emoțiile celor care pășesc pentru prima dată pragul școlii fie că este grădiniță, clasa I sau primul an de liceu dar și emoțiile celor care îi primesc.
Anul acesta, școlile și-au deschis porțile pe 16 septembrie astfel că, dimineața acestei zile a umplut din nou străzile de elevi, părinți și cadre didactice. Seminarul Teologic ”Sf. Gheorghe” Botoșani și-a redeschis porțile pentru încă o promoție de liceeni ( o clasă de Teologie Pastorală și una de Teologie Patrimoniu Cultural care funcționează pe lângă alte șase) cât și pentru boboceii de grădiniță, în prezent fiind cinci grupe pe acest nivel.
Pentru a-i primi cum se cuvine, părintele director, Grigore Diaconu, împreună cu celelalte cadre didactice dar și personalul auxiliar au făcut eforturi susținute într-o perioadă nu tocmai favorabilă caracterizată de lipsuri și renunțări. 
Liceenii și preșcolarii au început cursurile în săli de clasă  curate, dotate cu tot ceea ce este necesar studiului . Deschiderea  cursurilor a avut loc în prezenţa câtorva reprezentanţi importanţi ai autorităţilor locale.
Într-un ales cuvânt de învățătură,părintele director Grigore Diaconu a vorbit despre necesitatea, importanța  școlii și a Bisericii în formarea personalității elevilor, despre rezultatele deosebite obținute de elevii absolvenți ai Seminarului în anul școlar precedent dar și de-a lungul timpului, despre așteptările pe care le are de la cei care urmează să studieze la Seminar. Parafrazându-l pe Aristotel, pr. director a afirmat că ,educând şi formând un preot, educăm şi formăm un popor şi formăm destine. Pr. director a prezentat şi mesajul adresat de Preafericitul Părinte Daniel,Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române care a evidenţiat că:"Biserica Ortodoxă Română are legitimitate istorică în domeniul educaţiei, fiind prima instituţie a poporului român care a contribuit considerabil la organizarea şi dezvoltarea educaţiei şi a culturii naţionale. Primele şcoli şi tipografii din ţara noastră au fost înfiinţate de Biserică, iar primele opere cultural-artistice reprezentative au fost inspirate de credinţa cultivată de Biserică.”  Preafericitul Părinte Daniel a adresat în acelaşi mesaj felicitări şi urări de bine tuturor celor implicaţi în factorul educaţional: elevi, cadre didactice, părinţi :
„La început de nou an şcolar felicităm şi binecuvântăm pe toţi elevii şi profesorii şi ne rugăm Mântuitorului Iisus Hristos, Învăţătorul lumii, să caute cu milostivire asupra şcolarilor şi să le trimită în inimi, în minte şi în grai, duhul înţelepciunii şi al înţelegerii, al cunoaşterii şi al ştiinţei, al credinţei şi al evlaviei, dăruindu-le lumina cunoștinţei Sale, spre dobândirea a toată învăţătura cea bună şi folositoare!” (Profesor Corina Tifrea)

joi, 9 mai 2013

Protejarea mediului înconjurator şi şomajul în rândul tinerilor, teme ale unui proiect european

Asociaţia „Renaşterea Botoşăneană” va începe transpunerea în practică a unui proiect european intitulat „Aripi Tinere”, care se va concretiza prin organizarea la Botoşani a unor activităţi de schimb de tineret, în perioada 1- 8 iulie 2013.
Proiectul propus se va desfăşura în cadrul unui parteneriat între organizaţia botoşăneană şi organizaţii din Italia, Olanda şi Cehia cu care au fost semnate acordurile de parteneriat şi care îşi vor trimite la Botoşani câte 7 participanţi fiecare, în iulie 2013.
Vizita de planificare în avans este programată pentru 11-12 mai 2013, la Botoşani şi Ipoteşti, unde va participa câte un reprezentant de la fiecare organizaţie parteneră.
Proiectul, finanţat în cadrul Programului „Tineret în Acţiune”, al Comisiei Europene, se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 18-24 de ani şi  are drept teme principale protejarea mediului înconjurător şi şomajul în rândul tinerilor. «Scopul acestui proiect este de a sensibiliza tinerii, de a-i face să conştientizeze că viitorul lor depinde de rezolvarea acestor probleme, de a-i determina să se implice, sa fie toleranţi şi să militeze pentru înţelegere şi colaborare între ţări», detaliază Claudiu Nanea, preşedinte al Asociaţiei „Renaşterea Botoşăneană”.                                                                
În cadrul proiectului se vor organiza activităţi sportive, de cunoaştere, workshop-uri, dezbateri, vizite pe teren, prezentări, organizare de eveniment public, cinema nights.
Atât organizatorii cât și participanţii vor obţine abilități de comunicare, organizare, îsi vor  dezvolta creativitatea şi îşi vor îmbunătăţi cunoştinţele de limbă engleză.
«Pentru mai buna implementare a activităţilor planificate în cadrul proiectului „Aripi Tinere ”, contăm deasemenea pe colaborarea cu Primăria Municipiului Botoşani», completează Claudiu Nanea, preşedinte al Asociaţiei „Renaşterea Botoşăneană”.

luni, 29 aprilie 2013

Premiile Festivalului Amfiteatru 2013

Sursa text:  http://www.atelieruldeteatru.com/2013/04/premiile-amfiteatru-5-festival-de.html
Premii surpriză
Diploma EUROPE DIRECT - premiul special pentru Cel mai european spectacol
oferit de către EUROPE DIRECT BOTO
ȘANI,
spectacolului Hu
și – oraș pe graniță - „ALEXANDRU GIUGARU” Huși

Premiul GRĂDINA CU FLORI pentru Cel mai charismatic cuplu de pe scenă
oferit de restaurantul „Grădina cu flori” cuplului
Mădălina Brumă
și Horia Apalaghiei din spectacolul La Lilieci - DRAMA CLUB Botoșani

Premiul TELE M - oferit de televiziunea locală
trupa ANTRACT Săveni

Premiul VOLUNTARILOR festivalului AmFiTeatru 5
trupa „ALEXANDRU GIUGARU” Hu
și

Premiul de popularitate, acordat de juriul elevilor
Ana Cre
țu pentru rolul Kathy din spectacolul Never Let Me Go după Kazuo Ishiguro - AS București

Premiul ATELIERUL DE TEATRU
acordat de adolescen
ții Atelierului de teatru
trupei AMPRENTE Bra
șov, pentru spectacolul Nu sunt turnul Eiffel de Ecaterina Oproiu

PREMIILE JURIULUI

Premiul pentru cea mai reuşită formă de promovare
trupa AMPRENTE Bra
șov pentru promovarea spectacolului Nu sunt turnul Eiffel de Ecaterina Oproiu

Premii speciale:
Șerban Lazarovici – DRAMA CLUB Botoșani
- trupa ANTRACT Săveni
- trupa DRAMA CLUB Boto
șani pentru lucrul în echipă la spectacolul La Lilieci după Marin Sorescu
- trupa „ALEXANDRU GIUGARU” Hu
și

Premiul pentru cea mai bună actriţă în rol secundar
Andreea Caff pentru rolul Ruth din spectacolul Never Let Me Go de Aura Constantin - AS Bucure
ști
  Nominalizări:
- Maria Radu din spectacolul La Lilieci după Marin Sorescu - DRAMA CLUB Boto
șani
- Ioana Nedelcu pentru rolul Miss Emily din spectacolul Never Let Me Go după Kazuo Ishiguro - AS Bucure
ști

Premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar
Codrin Pascariu pentru rolul Lungu din spectacolul La Lilieci după Marin Sorescu - DRAMA CLUB Boto
șani
  Nominalizari:
Ștefan Scutaru pentru rolul Spânul din spectacolul Harap Alb după Ion Creangă - CATHARSIS Botoșani
- Paul Nistor pentru rolul Mutu din spectacolul La Lilieci după Marin Sorescu - DRAMA CLUB Boto
șani

Premiul pentru cea mai bună actriţă în rol principal
Ana Cre
țu pentru rolul Kathy din spectacolul Never Let Me Go după Kazuo Ishiguro - AS București
  Nominalizari:
- Diana Szabo pentru rolul Ea din spectacolul Nu sunt turnul Eiffel de Ecaterina Oproiu – AMPRENTE Bra
șov
- Ilinca Tuvene pentru rolul Karen din spectacolul Cină cu prieteni de Donald Marguiles – BRAINSTORMIG Bucure
ști
- Alexandra Zăule
ț pentru rolul Beth din spectacolul Cină cu prieteni de Donald Marguiles – BRAINSTORMIG București

Premiul pentru cel mai bun actor în rol principal
Carol Ionescu pentru rolul Gabe din spectacolul Cină cu prieteni de Donald Marguiles – BRAINSTORMING Bucure
ști
  Nominalizări:
- Voicu Aani
ței pentru rolul Tom din spectacolul Cină cu prieteni de Donald Marguiles – BRAINSTORMING București
- Andrei Poro
șanu pentru rolul Tommy din spectacolul Never Let Me Go după Kazuo Ishiguro – AS București

Marele premiu
Trofeul Festivalului pentru cel mai bun spectacol
Never Let Me Go după Kazuo Ishiguro –AS Bucure
ști
  Nominalizări:
- Cină cu prieteni de Donald Marguiles – BRAISTORMING Bucure
ști
- Harap Alb după Ion Creangă – CATHARSIS Boto
șani

ATELIERUL DE TEATRU a participat la AmFiTeatru 5 cu spectacolul 
Școala lui Gufi după Țara lui Gufi de Matei Vișniec, prezentat in afara concursului.

duminică, 7 aprilie 2013

Concurs judeţean de desen tehnic, organizat la Botoşani

Detalii, pe http://botosaninews.ro/138507/social/concurs-judetean
-la-desen-tehnic-organizat-la-botosani/

Liceeni de la "Eminescu", laureaţi la olimpiade şcolare

Foto: www.lme.ro
Detalii, pe http://botosaninews.ro/138532/social/premii-obtinute-de-elevii-de-la-
colegiul-mihai-eminescu-la-olimpiadele-scolare/

LAUREAŢII CELEI DE A XVII – A EDIŢII A FESTIVALULUI DE TEATRU „LYCEUM” 2013

Foto: http://atlaurian.wordpress.com/;
Sursa text: http://www.ccsbotosani.ro/laureatii-celei-de-a-xvii-a-editie-a-festivalului-de-teatru-lyceum-2013/

I.  MARELE PREMIU PENTRU CEL MAI BUN SPECTACOL ŞI TROFEUL
FESTIVALULUI  DE TEATRU „LYCEUM”
 EDIŢIA A XVII-A  2013
TRUPA DE TEATRU „DRAMA CLUB” DE LA COLEGIUL NAŢIONAL „A.T. LAURIAN” BOTOŞANI
cu piesa „SSSST!” Adaptare  după Îmblânzirea scorpiei de William Shakespeare
Regia:  Mirela Nistor şi Alexandru Mihai Sîrbu

LOCUL I
PENTRU CEL MAI BUN SPECTACOL
COLEGIUL ECONOMIC „OCTAV ONICESCU” BOTOŞANI
cu piesa „HARAP – ALB” adaptare după basmul lui Ion Creangă
Regia: Cezar Amitroaie
LOCUL II
PENTRU CEL MAI BUN SPECTACOL
LICEUL TEORETIC „NICOLAE IORGA” BOTOŞANI
cu piesa „BUNĂ - SEARA, DOMNULE EMINESCU”
Scenariul şi Regia: Silvia Răileanu
LOCUL III
PENTRU CEL MAI BUN SPECTACOL
COLEGIUL NAŢIONAL „MIHAI EMINESCU” BOTOŞANI
cu piesa „AMPITICIPECREIER.COM” de Prisăcariu Ilinca – Anamaria
Regia: Prisăcariu Ilinca şi Munteanu Cezara

MENTIUNE
LICEUL TEORETIC „GRIGORE ANTIPA”
Cu piesa „LECŢIA” de Eugen Ionescu
Regia: Monica Ioniceanu
NOMINALIZĂRILE PENTRU MARELE PREMIU PENTRU CEL MAI BUN SPECTACOL
SI TROFEUL FESTIVALULUI
1. „SSSST!” Adaptare  după Îmblânzirea scorpiei de William Shakespeare
Regia:  Mirela Nistor şi Alexandru Mihai Sîrbu
„Drama Club” – Colegiul Naţional „A.T. Laurian” Botoşani
2. „HARAP – ALB” adaptare după basmul lui Ion Creangă
Regia: Cezar Amitroaie
Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoşani
3. „AMPITICIPECREIER.COM” de Prisăcariu Ilinca – Anamaria
Regia: Prisăcariu Ilinca şi Munteanu Cezara
Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Botoşani
4. „BUNĂ - SEARA, DOMNULE EMINESCU”
Scenariul şi Regia: Silvia Răileanu
Liceul Teoretic „Nicolae Iorga” Botoşani

II.  PREMIUL PENTRU CEL MAI BUN ROL PRINCIPAL MASCULIN
 ANDREI  REDINCIUC, pentru rolul „PETRUCHIO” din spectacolul
„SSSST!” Adaptare  după Îmblânzirea scorpiei de William Shakespeare
Regia:  Mirela Nistor şi Alexandru Mihai Sîrbu
Colegiul Naţional „A.T. Laurian” Botoşani

NOMINALIZĂRI PENTRU CEL MAI BUN ROL PRINCIPAL MASCULIN
1.  OVIDIU – PAUL COSOVANU, pentru rolul „MIHAI EMINESCU” din spectacolul
„BUNĂ - SEARA, DOMNULE EMINESCU”
Scenariul şi Regia: Silvia Răileanu
Liceul Teoretic „Nicolae Iorga” Botoşani
2. ANDREI REDINCIUC, pentru rolul „PETRUCHIO” din spectacolul
„SSSST!” Adaptare  după Îmblânzirea scorpiei de William Shakespeare
Regia:  Mirela Nistor şi Alexandru Mihai Sîrbu
Colegiul Naţional „A.T. Laurian” Botoşani
3. ŞTEFAN SCUTARU, pentru rolul „SPÎNUL” din spectacolul
„HARAP – ALB” adaptare după basmul lui Ion Creangă
Regia: Cezar Amitroaie
Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoşani

III.  PREMIUL PENTRU CEL MAI BUN ROL PRINCIPAL FEMININ
ALEXANDRA ZORILĂ, pentru rolul „CATARINA” din spectacolul
„SSSST!” Adaptare  după Îmblânzirea scorpiei de William Shakespeare
Regia:  Mirela Nistor şi Alexandru Mihai Sîrbu
Colegiul Naţional „A.T. Laurian” Botoşani

NOMINALIZĂRI PENTRU CEL MAI BUN ROL PRINCIPAL  FEMININ
1. ILINCA ANAMARIA PRISĂCARIU, pentru rolul „ADA” din spectacolul
„AMPITICIPECREIER.COM” de Prisăcariu Ilinca – Anamaria
Regia: Prisăcariu Ilinca şi Munteanu Cezara
Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Botoşani
2.  TEODORA PUIANU, pentru rolul „DIDONA”
din spectacolul „DIDONA ŞI AENEAS” adaptare după Vergilius şi Ovidius
Regia: prof. drd. Coca Dorica
Trupa de teatru „Katharsis” de la Colegiul Naţional „A.T. Laurian” Botoşani
3.  ALEXANDRA ZORILĂ, pentru rolul „CATARINA” din spectacolul
„SSSST!” Adaptare  după Îmblânzirea scorpiei de William Shakespeare
Regia:  Mirela Nistor şi Alexandru Mihai Sîrbu
Colegiul Naţional „A.T. Laurian” Botoşani

IV.  PREMIUL PENTRU CEL MAI BUN ROL SECUNDAR MASCULIN
ADRIAN AECOBOAIEI, pentru rolul „TRANIO” din spectacolul
„SSSST!” Adaptare  după Îmblânzirea scorpiei de William Shakespeare
Regia:  Mirela Nistor şi Alexandru Mihai Sîrbu
Colegiul Naţional „A.T. Laurian” Botoşani

NOMINALIZĂRI PENTRU CEL MAI BUN ROL SECUNDAR MASCULIN
1.  PAUL  PETRARIU, pentru rolul „GERILĂ” din spectacolul
„HARAP – ALB” adaptare după basmul lui Ion Creangă
Regia: Cezar Amitroaie
Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoşani
2. GABRIEL  IERIMCIUC, pentru rolul „OCHILĂ” din spectacolul
„HARAP – ALB” adaptare după basmul lui Ion Creangă
Regia: Cezar Amitroaie
Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoşani
3. ADRIAN AECOBOAIEI, pentru rolul „TRANIO” din spectacolul
„SSSST!” Adaptare  după Îmblânzirea scorpiei de William Shakespeare
Regia:  Mirela Nistor şi Alexandru Mihai Sîrbu
Colegiul Naţional „A.T. Laurian” Botoşani

V.  PREMIUL PENTRU CEL MAI BUN ROL SECUNDAR FEMININ
LUMINIŢA ANDRUH, pentru rolul „HARIETA” din spectacolul
„BUNĂ - SEARA, DOMNULE EMINESCU”
Scenariul şi Regia: Silvia Răileanu
Liceul Teoretic „Nicolae Iorga” Botoşani

NOMINALIZĂRI PENTRU CEL MAI BUN ROL SECUNDAR  FEMININ
1.  PAULA  GIRIADĂ, pentru rolul „FATA ROŞ ÎMPĂRAT” din spectacolul
„HARAP – ALB” adaptare după basmul lui Ion Creangă
Regia: Cezar Amitroaie
Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoşani
2.  LUMINIŢA  ANDRUH, pentru rolul „HARIETA” din spectacolul
„BUNĂ - SEARA, DOMNULE EMINESCU”
Scenariul şi Regia: Silvia Răileanu
Liceul Teoretic „Nicolae Iorga” Botoşani
3.  ANA  ALEXA, pentru rolul „VRĂJITOAREA KA” din spectacolul
„PE SCĂRILE PALATULUI” după Laurent Guillot
Regia: Ştefan Crina Daniela
Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sf. Gheorghe” Botoşani

VI.  PREMIILE  SPECIALE  ALE  JURIULUI
 PREMIUL SPECIAL AL JURIULUI PENTRU ROL COLECTIV
Trupei de teatru a Liceului Teoretic „Nicolae Iorga” Botoşani
pentru spectacolul „BUNĂ - SEARA, DOMNULE EMINESCU”
Scenariul şi Regia: Silvia Răileanu
DIPLOMA SPECIALĂ PENTRU PROMOVAREA TENDINTELOR DIN TEATRUL MODERN
Trupei de teatru a Liceului teoretic „Grigore Antipa” Botoşani
pentru spectacolul „LECŢIA” de Eugen Ionescu
Regia: prof. Monica Ioniceanu
DIPLOMA SPECIALĂ PENTRU EVOCAREA SPIRITUALITĂŢII EVULUI MEDIU
 Trupei de teatru „Euphorie” de la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sf. Gheorghe” Botoşani
pentru spectacolul „PE SCĂRILE PALATULUI” după Laurent Guillot
Regia: Ştefan Crina Daniela
DILOMA SPECIALĂ A ORGANIZATORILOR PENTRU DEBUT PE SCENA FESTIVALULUI
Trupei de teatru a Liceului Tehnologic „Nicolae Bălcescu” Flămânzi
Pentru spectacolul „FIVE O’ CLOCK” de I.L. Caragiale
Regia: Elena Siminiceanu

vineri, 5 aprilie 2013

Inspector şcolar general pentru o zi!

Mihaela Huncă, inspector şcolar general Botoşani
”Mihaela Hunca inlocuita din functie! Nu definitiv, ci doar pentru o zi. Vorbim despre un experiment care a presupus desemnarea unui inspector scolar general din randul elevilor. Mai exact, in fotoliul de sef al institutiei a stat pret de 12 ore nimeni altul decat Florin Gavril, presedintele Consiliului Elevilor din Botosani. Tanarul si-a intrat serios in atributii si nu s-a dat in laturi nici macar de la discursuri. Ca orice sef al unei institutii, elevul a incercat sa-si indeplineasca cu seriozitate atributiile. Ce-i drept, ajutat de adevaratul inspector scolar general, Mihaela Hunca. Aceasta i-a explicat pasii pe care trebuie sa-i faca in clipa in care se afla la carma Inspectoratului Scolar Judetean. Chiar si pentru o zi. De dimineata, tanarul inspector scolar general a avut in orar mai multe activitati. Misiune dificila, dar interesanta in acelasi timp. Florin Gavril a participat astazi si la o sedinta de lucru cu inspectorii scolari. La cat e de tanar, nu o sa va vina sa credeti, dar s- a comportat ca un adevarat sef. Modelul a fost preluat de alte doua judete din Romania, respectiv Cluj si Vrancea. Experimentul a fost inclus in cadrul programului national ”Sa stii mai multe, sa fii mai bun”. Pe viitor, elevii au de gand sa puna in practica acest lucru si la ei in scoala. Concret, sa devina profesor sau director pentru o zi”.
Foto: www.ziare.com
Florin Gavril, preşedinte CJE Botoşani
Foto: Liceenii Botoşani