luni, 26 septembrie 2011

Strada Vâlcele din Botoşani, ecologizată de elevii Grupului şcolar “Dimitrie Negreanu”

Deşi suferindă şi rănită de peturi şi gunoaie nedegradabile, natura a zâmbit pentru câteva ore, sâmbătă – 24 septembrie 2011, în proiectul  „Let’s do it România!”
Întreaga  strada Vâlcele a împrumutat din zâmbetele elevilor de la Grupul şcolar „Dimitrie Negreanu” Botoşani, care, ca şi anul trecut, s-au alăturat miilor de voluntari din toată ţara. Responsabilitatea de a trăi în condiţii civilizate s-a transformat şi în plăcerea de a se bucura de o zi frumoasă de toamnă, asemenea sufletelor lor de adolescenţi. Coordonaţi de directorul adjunct Ion Hriţuleac şi de profesorii Budeanu Mihalachi Mihaela, Vărvăruc Romică şi Costel Constantin, elevii claselor a X-a A, a X-a B, a XI-a A,  a XII-a A au dovedit că şi-au însuşit lecţia  bunului simţ şi a hărniciei. Zeci de saci de gunoaie au schimbat puţin faţa unei părţi a oraşului în care locuiesc. Gestul unei bătrâne impresionate de atitudinea tinerilor – acela de a le oferi struguri şi mere - a fost o recompensă neaşteptată pentru aceşti tineri de la Grupul şcolar „Dimitrie Negreanu” Botoşani.   
Acţiunea s-a vrut şi o atenţionare a celor care locuiesc pe această stradă şi uită că frumuseţea caselor lor (a se citi vile!) păleşte ruşinos în faţa gunoaielor aruncate tot de aceşti „gospodari” în afara curţilor. Ei au dovedit că au lipsit de la lecţia bunului simţ şi a comportamentului civilizat. (Profesor Mihaela Budeanu Mihalachi)
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu