marți, 25 ianuarie 2011

Eminescu, celebrat la Liceul teoretic „Nicolae Iorga” Botoşani

 Clasa a IX-a A a liceului a organizat o şezătoare literară cu prilejul împlinirii a 161 de ani de la naşterea poetului naţional Mihai Eminescu. Totul a debutat cu o dezbatere privind locul operei eminesciene în literatura română, întregită de o prezentare a vieţii şi operei scriitorului, realizată de Ramona Olariu. Lirica „poetului nepereche” a fost ilustrată printr-un recital, susţinut de Petronela Mazuru, Cornelia Pîrvu, Isabela Luncaşu, Alexandra Răileanu, Ioana Anghelache, iar sensibilitatea eminesciană a fost transpusă în limbajul artei plastice de Georgiana Palaghia şi Ioana Istrate. Ilustraţia muzicală a activităţii i-a aparţinut Paulei Velniciuc. Elevii au fost coordonaţi de profesorul Alina Nemţuc. Elevii clasei a VI -a C, împreună cu profesorul Mihaela Câşlariu, au sărbătorit ziua de naştere a poetului prin realizarea unui portofoliu în care au prezentat viaţa şi opera eminesciană, la care s-au adăugat recitări Eminescu.
Ovidiu Paul Cosovanu, Bogdan Avădănoaei, Francesca Dulceanu, Alexandra Agafiţei, Anda Buinoschi, Vlad Şovi, Lavinia Mădălina Chiriac, Iuliana Cosmina Florea, Andrei Vădan şi Cosmin Ştirbu au pus în scenă piesa „Regele moare” după Eugen Ionescu, în regia profesorilor Radu Gonciar şi Speranţa Lemny.
La biblioteca liceului, elevii claselor a XII-a E şi a XII-a G - coordonaţi de profesorii Carmen Hriţuc şi Mihaela Pancu - au organizat o masă rotundă pe teme eminesciene.
http://niorga.licee.edu.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu