miercuri, 26 ianuarie 2011

Religie, scenete şi literatură la Liceul cu Program Sportiv Botoşani


 În ultimii ani, la LPS Botoşani au prins viaţă o serie de activităţi cel puţin inedite, pentru un liceu cu profil sportiv. Un prim eveniment a avut în centrul lui lansarea, la CDI, a cărţii „Viaţa lui Iisus prin ochii copiilor”. Volumul, coordonat de preotul Liviu Botezatu şi de profesor Oana Roxana Neamţu, cuprinde mai multe compuneri ale copiilor, el fiind însoţit şi de un audiobook pe aceeaşi temă. De tehnoredactare s-au ocupat elevii liceului, coordonaţi de profesor Simona Cojocariu, iar desenele cărţii au fost realizate de către elevul Leonard Luţia, de la Seminarul Teologic „Sf. Gheorghe” din Botoşani. La lansare s-a jucat şi o scenetă în cadrul căreia au fost transpuse în roluri câteva capitole din carte.
Dezbateri pentru apărarea credinţei
 Centrul de documentare şi informare din cadrul Liceului Sportiv Botoşani a fost, recent, gazda unui alt eveniment inedit. Peste 100 de elevi din clasele a IX-a – XII-a au vizionat filmul - documentar realizat de „National Geographic”, intitulat „Secretul Cavalerilor Templieri” - fiind vorba de o peliculă ce a iscat numeroase controverse după prezentarea ei pe canalul de televiziune. După proiecţia de film, au urmat dezbateri moderate de preotul Liviu Botezatu. „Am difuzat filmul – documentar din dorinţa de apăra credinţa şi valorile istorice ale creştinismului”, îşi explică demersul profesorul de religie al elevilor de la LPS Botoşani.
În mileniul pe care îl trăim, e nevoie de noi şi noi modalităţi pentru ca religia să rămână aproape de sufletul tinerilor. „În opinia mea, ora de religie are şi scop formativ şi informativ. Obişnuiesc să transform orele într-o provocare, lecţiile pornind de multe ori de la o întâmplare, de la o realitate”, mai destăinuie preotul Liviu Botezatu.  
Scenetă la ceas aniversar
La finele anului trecut, la LPS Botoşani s-au petrecut evenimente de anvergură, la 20 de ani de zile de la înfiinţare. Tot CDI-ul a fost gazda unui eveniment ceva mai aparte, descris pe http://oglindireasufletului.wordpress.com: „Activitatea a fost dedicată Naşterii Mântuitorului nostru, Iisus Hristos. Elevi din clasele a V-a A şi a VI-a A şi-au arătat măiestria în ale actoriei, interpretând rolul Mariei şi al lui Iosif, dar si al îngerului Gabriel, Irod, Irodiada etc... Ne-am bucurat de prezenţa conducerii unităţii, colegilor, părinţilor, care ne-au ajutat să ne simţim ca într-o familie, aşa cum de altfel se si întâmplă la Liceul cu Program Sportiv Botoşani. Binevenit a fost şi corul, format din elevi ai claselor de liceu, dirijat de Pr. prof. Liviu Botezatu, care a amintit de glasul îngerilor  care  a vestit Naşterea  Domnului, de păstorii miraţi, de magii rătăcitori, de colindul sfânt şi bun.
Şi-au adus aportul în realizarea acestui moment artistic pr. prof. Liviu Botezatu, prof. de Limba româna Oana-Roxana Neamţu şi prof. de Educaţie plastică Sebastian Chisăliţă, cel care s-a preocupat de costumaţia elevilor.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu