marți, 13 decembrie 2011

Corurile Seminarului Teologic „Sf. Gheorghe” Botoşani, pe scena Teatrului „Mihai Eminescu"

* Programul artistic i-a inclus şi pe preşcolarii Grădiniţei Îngeraşilor a Seminarului, dar şi o şezătoare, o expoziţie de icoane şi o piesă populară *
Ca în fiecare an, elevii Seminarului Teologic ”Sf. Gheorghe” Botoșani au susținut  concertul ”In drum spre Betleem” dedicat marelui praznic al Nașterii Domnului . Evenimentul a avut loc în sala mare a Teatrului Mihai Eminescu, luni, 12 decembrie 2011, începând cu orele 17. 
Preot profesor Grigore Diaconu, director al Seminarului Teologic ”Sf. Gheorghe”, a prezentat importanța Întrupării Domnului nostru Iisus Hristos în iconomia mântuirii.
Corul ”Biruitorii” dirijat de preot profesor Constantin Zăiceanu a interpretat o suită de colinde. Elementul de noutate a fost reprezentat de momentul pregătit de copiii din grupa pregătitoare a  Grădiniței Îngerașilor a Seminarului intitulat ”Porniți plugul, feți frumoși!”.
Corul Filotheos sub îndrumarea preot profesor Vasile Arhip, condus de elevul Bulboacă Gheorghe din clasa a X-a A, a interpretat câteva din cele mai frumoase colinde psaltice. 
 Elevii clasei a XII-a B coordonați de d-na prof. Ioana Șcarlii au adus pe scenă lumea satului moldovenesc prin intermediul unei șezători care a surprins principalele evenimente din viața omului. 
Atmosfera tradițională a fost întreținută în continuare de Grupul vocal de fete ”Dorulețul”, dirijat de pr. prof. Constantin Zăiceanu și de soliștii Maria Bălineanu din clasa a XI-a B, Petru Purușniuc din clasa a XII-a A și Marilena Alecu din clasa a XII-a B.
Spectacolul s-a încheiat cu o piesă populară, „Irozii”, elevii fiind instruiți de preot profesor Constantin Zăiceanu.
Cei prezenți la concert au putut admira, de asemenea, o expoziție de icoane pe lemn realizate de elevii claselor de Patrimoniu coordonați de profesor Șcarlii Ioana.
Elevii seminariști vor  putea fi audiațși luni, 19 decembrie 2011, în aceeași locație, în cadrul concertului de colinde organizat de Protoieria Botoșani. (Profesor Corina Tifrea)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu