sâmbătă, 18 februarie 2012

„Să privim spre Sud”, campanie a liceenilor din Botoşani şi Săveni

Foto: www.exclusivnews.ro
Instituţia liceală a iniţiat o campanie de colectare de alimente şi haine pentru compatrioţii din sudul ţării. „Nu au mâncare, lemne de foc, nici măcar apă – se scrie pe site-ul www.lme.ro  Haideţi să întindem o mână de ajutor, să ne unim forţele şi să spunem că suntem alături unii de alţii. Orice bănuţ sau hăinuţă donată ajută un om. De aceea noi vă rugăm să vă mobilizaţi pe clase să strângeţi bani (cu care noi vom cumpăra alimente şi apă) sau chiar alimente (neperisabile, ca să reziste la ger, pe durata transportului). Vom organiza doua centre de colectare, unul în liceu la clasa a XI-a F şi unul în internat la clasa a X-a C”.
Termenul limită pentru predarea ajutoarelor la centrul de colectare din Botoşani, pentru a le transporta spre sinistraţi, a fost 15 februarie. „Ştiu că perioada de timp este foarte scurtă, însă trebuie să vedem şi dincolo de noi”, se mai specifica în apelul de pe www.lme.ro, ce i-a mobilizat pe liceeni.
Solidari cu cei din Sud au fost şi elevii şi profesorii Grupul Scolar "Dr. Mihai Ciucă" din Săveni. Profesorul Cristina Chiorescu a dus săptămâna trecută la Crucea Rosie ajutoarele în bani şi alimente care au fost donate de elevii din Săveni (în valoare de peste 1200 lei) pentru colegii lor din zonele sinistrate în urma masivelor căderi de zăpadă. “Noi apreciem în mod deosebit efortul elevilor noştri, pentru că mai bine de o treime din ei nu au niciun venit în familie (beneficiază de bursa socială "Bani de liceu"), dar au dorit să îi ajute cu atât cât au putut pe cei care suferă”, subliniază profesorul din Săveni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu