duminică, 22 mai 2011

Cele mai bune universităţi din lume… Just in case...

Universitatea Harvard, din Statele Unite, a fost desemnata drept universitatea cu cea mai buna "reputatie" din lume. Publicatia The Times Higher Education a realizat un clasament al celor mai bune 200 de universitati cu cea mai buna reputatie din lume, noteaza BBC. Pe primele zece pozitii ale topului apar sapte universitati din Statele Unite, doua din Marea Britanie si una din Japonia.
Astfel, dupa Harvard, locul doi este ocupat de MTI Massachusetts Institute of Technology, iar trei ii revine universitatii Cambridge din Marea Britanie. Pe patru si cinci regasim doua universitati din SUA - Berkeley, respectiv Stanford.
Celebra Universitate britanica Oxford se afla in clasament pe locul 6, urmata pe 7 de Princeton (SUA). Universitatea Tokyo, din Japonia este pe locul 8, pe 9 Yale, iar pe 10 California Institute of Technology.
Lista celor mai bune 200 de institutii de invatamant superior a fost realizata pe baza unui sondaj de opinie realizat in 2010, pe un esantion de peste 13.000 de cadre universitare din intreaga lume. (www.ziare.com)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu