marți, 7 decembrie 2010

Cursuri de voluntariat la Botoşani




„Iubeşte cu cap! Până peste cap!” este titulatura unei frânturi din proiectul: „Abordări integrate de prevenire HIV/ SIDA în România“ Aceasta campanie de voluntariat a ajuns de ceva timp şi în Botosani, pe lângă alte 10 judeţe ale tarii. Sesiunile de formare au loc la Grupul Şcolar „Dimitrie Negreanu” Botoşani. Cursul este coordonat la nivelul DSP Botoşani de Angela Straticiuc, formatori naţionali fiind inspectorul şcolar pe probleme educative în cadrul IŞJ Botoşani – profesor Alexandra Hrincescu şi consilierul educativ al Grupului Şcolar „Dimitrie Negreanu” – profesor Camelia Cîşlaru.
În doar trei zile de cursuri, reprezentând 20 de ore cumulate la vreme de weekend, educaţia şi nivelul de cunoştinţe din acest domeniu cresc. Mai mult, acest curs ne face mai afectuoşi unii cu alţii, mai responsabili şi ne determină să ne punem întrebări, legate de noi şi noi situaţii, în care poate ajunge oricare dintre noi. E important de ştiut că, odată ajunşi la cursuri, veti participa la „sesiuni de formare” şi nu la „ore”, profesorii fiind numiţi „moderatori”. E un loc unde se leagă sentimente puternice, nivelul de comunicare este de la tineri (moderatorii) la tineri (voluntarii), iar notele sunt înlocuite de jocuri adaptate la temă şi foi de flipchart cu scheme.
Dupa terminarea cursurilor, aveţi posibilitatea să vă alăturaţi Fundaţiei „Tineri pentru Tineri” şi să împărţiţi pliante şi prezervative pe stradă, să participaţi la sesiuni de formare la clasa a X-a în diverse licee botoşănene şi să provocaţi tinerii la dialog – pe tematica dezbătută la curs. (Anamaria MIHAI, Colegiul economic „Octav Onicescu” Botoşani)




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu