miercuri, 22 decembrie 2010

Elevi şi profesori de la “Asachi”, “Moş Crăciun” pentru o zi


* Prima întâlnire a celor de la Colegiul tehnic “Gheorghe Asachi” Botoşani cu copiii Centrului de îngrijire de tip familial „Sfântul Ioan” Bucecea s-a petrecut în noiembrie 2009 *
Impresionaţi de cele văzute, botoşănenii au promis că vor reveni şi au făcut-o recent, pe post de „Moş Crăciun pentru o zi”. Preşedinta elevilor, Maria Neamţu, a creat un anunţ prin care a popularizat ideea de transformare în “ajutoarele Moşului”. “În urma acestuia am colectat de la elevii noştri 2 saci cu jucării, 6-7 saci cu haine, un ghiozdan cu cărţi de poveşti şi 504 lei pentru cei 21 de copii de la centru. Pe 12 decembrie ne-am deplasat la Bucecea, unde copiii – coordonaţi de Roxana Mihai - ne-au întâmpinat cu un mic spectacol şi cu colinde. Ne-au tratat ca pe adevăratul Moş Crăciun, care nu a uitat să le aducă şi un brăduţ şi câteva ornamente”, povesteşte profesor Livia Petrune, de la Colegiul tehnic “Gheorghe Asachi”. La proiectul “în miniatură” au mai participat profesorul Georgeta Creţu şi 24 de elevi de la Colegiul botoşănean.

La nivelul instituţiei liceale botoşănene se derulează un proiect mai amplu – „Pentru noi oamenii” - în care Colegiul „Asachi” este co-inițiator (iniţiator Liceul Pedagogic „Nicolae Bolcaş" Beiuş, Judeţul Bihor). Proiectul este coordonat de profesorul Georgeta Creţu şi este gândit pentru marcarea „Anului European al Voluntariatului (2011)” - manifestarea de la Bucecea fiind un preambul a ceea ce va urma.Scopul acţiunii umanitare a fost de a-i sensibiliza pe elevi cu privire la valoarea şi importanţa voluntariatului. Unul dintre obiectivele imediate ale acestui proiect a fost deja atins, deoarece am alcătuit o echipă de voluntari care să desfăşoare activităţi lunare la acest centru şi nu numai”, încheie profesor Livia Petrune.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu