marți, 7 decembrie 2010

Dacă e luni, e ATL News

Ştiind că vocile elevilor ori s-ar confunda - dacă ar răbufni toate deodată, ori nici măcar nu şi-ar auzi ecourile - dacă nu ar avea curaj şi iniţiativă, o mână de elevi ai Laurianului s-au înarmat cu multă răbdare şi şi-au luat responsabilitatea de a selecta părerile colegilor, cu scopul de a le publica în ziarul liceului. După câţiva ani în care a fost dată uitării, publicaţia săptămânală ATL News a renăscut în primăvara anului trecut, la iniţiativa aceleeaşi eleve care îl tipărise pentru prima dată în 2007, însă renunţase din pricina lipsei de oameni. Andra Agachi, acum studentă în Bruxelles, împreună cu Daniel Tremură, elev în clasa a XII-a G, s-au aliat cu câţiva colegi, boboci pe atunci, dornici să lase mărturie scrisă a fiecărei frământări sau bucurii experimentate ca liceeni. Se pare că iniţiativa lor a avut succes, drept dovadă stând ziarul, ori,  mai corect spus, foaia A4, care este în continuare distribuită gratuit elevilor în fiecare luni.
Redacţia ATL News, formată din Andreea Apostoliu, Agnes-Ioana Oboroceanu, Bianca Nicolescu şi Alexandru Şotropa, membri activi ai publicaţiei, împreună cu redactorul-şef Alexandra Huţanu, toţi elevi ai claselor a X-a, coordonaţi de prof. dr. Agachi Elena, îşi propune să îi incite la scris pe laurienii ba însetaţi de frumos, ba cârcotaşi, însă, indiferent de stilul definitoriu, pe laurienii cei mereu originali, dornici să adopte ideea de apartenenţă la un tot unitar, dar să-şi definească totodată un eu propriu. Indiferent că sunt boboci sau că timpul le mai îngăduie doar un an de studiu, toţi elevii au posibilitatea să lase o dovadă de netăgăduit a existenţei lor ca laurieni, prin intermediul scrisului.
De asemea, ziarul îşi propune să promoveze tinerele speranţe literare care stăpânesc condeiul cu demnitate şi ale căror idei inovatoare se arată a fi promiţătoare. ATL News poate fi un prilej bun de lansare a oricărui elev care are credinţa că a fost înzestrat cu un strop de talent. Deoarece întotdeauna începuturile de drum au fost cele mai anevoioase, ziarul vrea să insufle încredere necontenită tuturor celor care ştiu să modeleze cuvântul, însă nu au destulă îndrăzneală încât să se facă „citiţi”. Şi de această dată, primii care au prins curaj anul acesta au fost bobocii. ATL News-ul îi aşteptă şi îi încurajează pe toţi pasionaţii de literatură sau pe cei cu un cuvânt de... scris! (Alexandra Huţanu, A.T. "Laurian")

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu